De beste YouTube kanalen om gitaarlessen te volgen!

youtube gitaarlessenToen het internet nog niet bestond kon je alleen gitaar leren spelen door dure privé lessen te volgen van een gitaarleraar. Maar dankzij de moderne technologieën is het zeker niet meer noodzakelijk.

Tegenwoordig kan je alles leren op YouTube wat je maar wilt, en daar hoort gitaar leren spelen op YouTube ook bij.

Het grote voordeel van gitaarlessen op YouTube volgen is dat er bijna een onbeperkt aantal gitaarlessen beschikbaar is. Daaraan zit wel een hele grote maar: Je kan betwijfelen aan de kwaliteit van de gitaarlessen daarvan.

Iedereen kan op YouTube natuurlijk gitaarlessen gaan geven. Je hoeft immers niet een kwalificeerde gitaarleraar te zijn die al vele jaren ervaring achter de kiezen heeft.

Zelfs iemand die net de basisakkoorden onder de knie heeft kan zogenaamd gitaarles geven. Daar wil je toch geen les van krijgen(ik hoop van niet).

Daarom is het gewoon not-done om zomaar een willekeurige video op YouTube te pakken en te gaan volgen. Daar ga je later veel spijt van krijgen!

Zijn er dan geen enkele gitaarlessen te volgen op YouTube die wel van hoge kwaliteit zijn? Zeker wel.

Een paar YouTube kanalen blinken zeker uit waarmee ik zelf positieve ervaringen mee heb, en jou ook kan aanbevelen.

De onderstaande YouTube kanalen zijn wel Engelstalig, maar als je al een beetje Engels kan verstaan, zal het waarschijnlijk geen enkel probleem hoeven zijn.

Andy Guitar

Het kanaal van Andy Guitar is een van mijn persoonlijke favorieten.

Andy heeft meer dan 1100 video´s! op zijn kanaal staan. Je vind er lessen voor spelers die nog nooit een gitaar hebben aangeraakt, maar ook voor de meer geoefende speler.

youtube gitaarlessen

De lesvideo´s om gitaarliedjes te leren spelen zijn onderverdeeld in verschillende niveau´s. Zo is er altijd wel een leuk liedje te vinden dat past bij jouw huidige niveau.

Let wel even op dat niet alle lessen gratis zijn. Er zijn namelijk ook Premium lessen te vinden waarvoor je moet betalen.

Als je toegang wilt tot de gehele beginnerscursus betaal je 30 dollar voor onbeperkte toegang. Dat valt uiteindelijk ook wel weer mee, maar hou er wel rekening mee.

Wanneer je net begint met gitaar spelen, begin dan met de gratis 10 daagse cursus. Dan kan je zelf ervaren of je de leermethode van de lesvideo´s fijn vind of niet.

JustinGuitar

Het kanaal JustinGuitar kan ik zeker ook aanraden. Justin heeft namelijk ook veel lesmateriaal beschikbaar: meer dan 800 video´s.

Net zoals bij Andy Guitar zijn er verschillende cursussen voor de beginnende en meer geavanceerde spelers. En er zijn veel lesvideo´s te vinden om gitaarnummers van verschillende genres te leren spelen.

Naast de traditionele lesvideo´s kan je ook het volgende leren:

  • Theorielessen
  • Gehoortraining
  • Zelf gitaarnummers maken en produceren

Ook zijn de diverse akkoorden en toonladders makkelijk terug te vinden.

youtube gitaarlessen

Justin heeft voor de lessen een heel handig systeem bedacht. Alle lessen zijn namelijk verdeeld in een bepaalde moeilijkheidscategorie:

  • Beginner
  • Intermediate
  • Advanced

Aan deze moeilijkheidsniveau´s zijn diverse kleuren gekoppeld. Zo weet je altijd of de les te moeilijk, of juist te makkelijk voor jou is. Heel erg handig dus!

Wat nog het grootste voordeel is van JustinGuitar is dat  het grootste gedeelte van het lesmateriaal gratis is. Ik durf dan ook wel te zeggen dat je heel ver kan komen met gitaar leren spelen met de video´s van JustinGuitar.

Als je graag de lesvideo´s van JustingGuitar wilt proberen, begin dan met de Guitar Lessons for absolute beginners.

Marty Music

Marty Music is ook wel een aanrader om op YouTube gitaarlessen te volgen. Het totale lesmateriaal is wel een stuk kleiner dan van Andy Guitar en Justin Guitar.

Marty heeft namelijk namelijk een beginnerscursus voor akoestische en elektrische gitaar. Maar daar kan Marty Music niet echt mee concurreren met de andere twee kanalen. Het is simpelweg te magertjes.

Waar Marty Music wel mee uitblinkt zijn de lesvideo´s om diverse gitaarnummers te leren spelen.

Hij heeft zijn video´s verdeeld in de decennia wanneer de nummers waren uitgekomen. Zoals de 80´s en 90´s. Elke decennia heeft tientallen video’s waar Marty duidelijk stap voor stap uitlegt hoe je ze op gitaar speelt.

Doordat Marty heel rustig uitlegt zijn zijn video´s heel makkelijk te volgen.

Kortom: met de video´s van Marty Music ben je wel even zoet :).

Guitarlessons365Song

De laatste van het lijstje, maar zeker niet de minste. Net zoals de andere kanalen heeft dit kanaal ook diverse cursussen en verschillende gitaarnummers om te leren.

Wat wel een groot nadeel is dat je er veel lesvideo´s niet gratis te volgen zijn. Voor de diverse cursussen heb je een premium account nodig.

youtube gitaarlessen

Maar er zijn ook veel gratis lessen te vinden op Guitarlessons365Song.

Als je op zijn Youtube kanaal kijkt zie je dat er tientallen lesvideo´s te vinden zijn om van diverse genre´s gitaarnummers te leren spelen.

Kortom: net zoals bij Marty Music is er genoeg keuze om uit te kiezen.

Tip: Toch liever Nederlandse gitaarlessen volgen?

Heb je toch liever de voorkeur om Nederlandse gitaarlessen volgen zonder honderden euro´s kwijt te zijn aan dure privé lessen? Lees dan zeker verder.

Met deze Nederlandstalige gitaarcursus kon ik al binnen 2 weken mijn eerste gitaarakkoorden spelen en gaf ik zelfs al binnen 4 maanden mijn eerste gitaarconcert aan vrienden en familie.

Je had de verbaasde gezichten moeten zien!

Ze waren zo onder de indruk dat ze vroegen nog een concert te geven. Dat is toch geweldig?

Maar hoe kon ik deze resultaten al zo snel bereiken? Nou, met het lesprogramma van Gitaarles van Koen.

gitaarles van koen

De Gitaarles van Koen is een complete online gitaarcursus waarin je binnen 22 weken de basisvaardigheden van het gitaar spelen onder de knie gaat krijgen.

Maar dat is toch onmogelijk zou je denken? Dat dacht ik zelf ook in het begin. Totdat ik begon met de gratis 7-daagse gitaarcursus van Koen.

Ik leerde mijn eerste gitaarakkoorden en zelfs mijn eerste gitaarliedje! Ik was zo trots dat ik mijn eerste gitaarliedje kon spelen en ik voelde mij gelijk een meester gitarist :).

Dit gevoel wil jij toch ook ervaren? Daarom daag ik jou uit om ook de 7-daagse proefcursus te gaan volgen.

Geef een reactie