Onlinemuziekcursus review: Gitaar leren spelen voor een koopje!?

 • Reviews
 • 9 minuten gelezen

onlinemuziekcursusBen jij opzoek naar een online gitaarcursus, maar wil je er niet teveel geld aan uitgeven? Dan is dat zeker mogelijk. De meeste mensen denken dat gitaar leren spelen een hele dure hobby is, maar als je het een beetje slim aanpakt, hoef het helemaal niet zoveel geld te kosten. Maar is het mogelijk dat een goedkopere online gitaarcursus ook goede kwaliteit kan bieden?

Om hier achter te komen zal ik je meer vertellen wat de website onlinemuziekcursus allemaal te bieden heeft en natuurlijk over de gitaarcursus van de onlinemuziekcursus. Vervolgens geef ik je mijn objectieve oordeel over de kwaliteit van deze cursus en of ik het aanraad om deze gitaarcursus te kopen. Als je hier benieuwd naar bent, lees dan zeker verder!

Wat biedt onlinemuziekcursus.nl nou allemaal aan?

Onlinemuziekcursus is een website waar verschillende soorten muziekcursussen aangeboden worden. Deze muziekcursussen zijn allemaal online te volgen. Je kan deze cursussen vanuit je luie stoel en op je eigen tempo volgen. De volgende muziekcursussen worden hier aangeboden:

 1. Gitaarcursus
 2. Pianocursus
 3. Zangcursus
 4. Drumcursus

Deze cursussen worden stuk voor stuk gegeven door goed opgeleide docenten die jarenlange praktijk ervaring hebben en weten ook precies waar je het over hebben. Dus wees maar niet bang dat je les krijgt van een docent die totaal niet weet waar hij of zij het over heeft.

Wat ook erg handig is van onlinemuziekcursus.nl is dat de cursussen die gegeven worden goed zijn te combineren. Je kan bijvoorbeeld de pianocursus met de zangcursus combineren, of de gitaarcursus met de zangcursus. Dus als je ook nog ambities hebt om je zingkunsten te verbeteren, is dit de beste plek om te beginnen.

De gitaarleraar van onlinemuziekcursus.nl

Wanneer je met de online gitaarcursus begint ga je les krijgen van gitaardocent onlinemuziekcursus.nl. Rogier van Iterson is woonachtig in Utrecht een zeer ervaren gitarist met al 18 jaar gitaarervaring achter de rug. Hij heeft zelfs een muziekschool genaamd van Iterson muziek waar hij zijn passie voor het gitaar spelen deelt met zijn leerlingen. Je ziet in zijn lesvideo´s goed zien dat hij veel ervaring met gitaar spelen heeft, maar even belangrijk dat heel veel passie er voor heeft.

Wat ga je leren in de online gitaarcursus?

Wanneer je deze online gitaarcursus gaat volgen, ga je het volgende leren:

 1. De basis van het gitaar spelen
 2. De belangrijkste technieken
 3. De belangrijkste basisakkoorden
 4. Een paar bekende liedje
 5. Handige tips om een goede gitarist te worden

Hoe werkt deze online gitaarcursus?

Laten we het nu hebben over de inhoud van de gitaarcursus zelf. Op onlinemuziekcursus.nl wordt beschreven dat je in 20 lessen(20 weken) gitaar kan leren spelen zodat jij je familie en vrienden kan verassen met je gitaarspel. Het is natuurlijk wel de vraag hoe dat in de praktijk werkt. Misschien is het voor jou totaal niet haalbaar om 1 les per week te volgen omdat je het te druk hebt. Maar volgens de onlinemuziekcursus dat hoeft helemaal geen groot probleem te zijn.

Het grote voordeel van deze online gitaarcursus is dat je 24 uur per dag, zeven dagen per week toegang hebt tot de inhoud van de cursus. Je kan de cursus op elk moment volgen wanneer het jou uitkomt. Daarnaast hoeft je echt niet de cursus in 20 weken voltooid te hebben. Het is mogelijk om de lessen ook later te volgen. Dus als je er langer over wilt doen is het echt geen enkel probleem.

De lessen bestaan voornamelijk uit video´s waarbij Rogier alles goed uitlegt, en natuurlijk de oefeningen voordoet om je alle kneepjes van het gitaar spelen te leren. De video´s zijn uit verschillende hoeken opgenomen zodat je de lessen uit verschillende perspectieven kan zien zodat je zeker weet dat je alle technieken en oefeningen goed uitvoert. En als het toch even te snel gaat, kan je de video gemakkelijk terugspoelen. Probeer dat maar eens in een les met een privé leraar.

De inhoud van deze gitaarcursus

Ondanks de lage prijs is het totale pakket van de online gitaarcursus op onlinemuziekcursus.nl toch aardig uitgebreid. Zoals eerder gezegd bestaat het totale pakket uit 20 lessen. Deze lessen bestaan hoofdzakelijk uit video´s en lesmateriaal. Het lesmateriaal is bedoeld als extra ondersteuning voor de video´s. Heel handig om uit te printen om bijvoorbeeld een eigen lesboek te maken, maar natuurlijk ook gewoon in te zien op verschillende apparaten zoals laptops, smartphones en tablets.

De inhoud van de 20 lessen

Om je alvast een idee te geven wat je allemaal kan verwachten in de lessen, heb ik per les even een kleine beschrijving gegeven over de inhoud van de les.

Les 1

In de eerste les begin jet met de basis: Er wordt er uitgelegd wat de verschillende onderdelen van de gitaar zijn en hoe deze worden vernoemd. Ook ga je leren hoe je je eigen gitaar stemt.

Les 2

In de tweede les ga je gelijk al met de gitaar aan de slag. Je leert wat de juiste houding is met de gitaar, maar ook wat de positie is van je pols en vingers moet zijn.

Les 3

Al in de derde les ga je leren om je eerste akkoord te spelen! Namelijk het A akkoord. Dit betekent dat je nu al gaat leren om muziek te maken!

Les 4 en 5

In deze lessen ga je andere akkoorden leren spelen zoals het D en E akkoord

Les 6

In les 6 wordt het een stukje moeilijker gemaakt. Je gaat namelijk oefenen om de pas geleerde akkoorden achter elkaar te spelen.

Les 7

Je gaat in les 7 je eerste liedje spelen, namelijk Love Me Do van The Beatles.

Les 8, 9 en 10

Je gaat in deze lessen nog meer akkoorden leren, namelijk:

 1. Am-akkoord
 2. Dm-akkoord
 3. Em-akkoord

Les 11

Je gaat de akkoorden die je in les 8,9 en 10 hebt geleerd achter elkaar spelen.

Les 12

In les 12 ga je de pas geleerde akkoorden een nieuw liedje leren spelen namelijk: All Your Love van Em Otis Rush.

Les 13,14 en 15

In deze lessen ga je nog meer akkoorden leren en oefenen, namelijk de A7, D7 en E7 akkoorden.

Les 16

Je gaat in deze les oefenen om tussen de A7, D7 en E7 akkoorden te wisselen.

Les 17

Je gaat nog een ander liedje leren met je pas geleerde akkoorden, namelijk Fats Domino van Kansas City.

Les 18

In deze les ga je hele andere vorm van akkoorden leren, namelijk de zogenaamde power akkoorden. Power akkoorden bestaan uit twee en drie snaren en worden veel gebruikt in de Rock muziek.

Les 19

Je gaat je eerste liedje spelen met je pas geleerde power akkoorden, namelijk het welbekende I love Rock´n Roll.

Les 20

In de laatste les van deze gitaar cursus ga je een liedje spelen wat je waarschijnlijk wel bekend zou klinken, namelijk Smoke on the Water.

gitaarcursus onlinemuziekcursus.nl

Onbeperkte en levenslange toegang tot de cursus

Het grote voordeel van deze online gitaarcursus is dat onbeperkte en levenslange toegang tot de cursus hebt. Je kan daarom de cursus volgen wanneer jij tijd en/of zin ervoor heb. Maar bijvoorbeeld ook als je ziek bent, of er andere omstandigheden spelen, kan je de gitaarcursus later hervatten. Bij sommige andere online cursussen kan dat ook heel anders zijn. Bij bepaalde online cursussen krijg je maar beperkte toegang tot de cursus voordat je weer opnieuw mag betalen. Bij andere online cursussen betaal je bijvoorbeeld per maand.

Email-ondersteuning van Rogier zelf

Wanneer je vragen toch over een bepaalde les of je loopt ergens vast, kan je altijd Rogier een mailtje sturen. Je krijgt dan binnen 24 uur een mailtje van Rogier terug.

Toegang tot de besloten Facebook groep

Als klap op de vuurpijl krijg je ook nog toegang tot de besloten Facebook groep van de Onlinemuziekcursus. Deze Facebook groep is speciaal bedoeld voor gitaarcursisten van deze cursus. Je kan dan met andere mede cursisten praten over de gitaarcursus zelf. Waar je tegen aan loopt of wat er juist goed gaat. Praten met mede cursisten kan je zeker motiveren om door te gaan met de cursus. Het is zeker een hele mooie aanvullen op de cursus zelf.

Ervaringen van andere cursisten

Wanneer je gaat kijken naar ervaringen van andere cursisten over deze online gitaarcursus, zijn deze alleen maar positief. Ik heb een paar van deze ervaringen op een rijtje gezet:

Cursist onlinemuziekcursus.nl

Dit was de cursus die ik hoopte te vinden.

Ik volg namelijk wel vaker online een cursus, maar deze online gitaarcursus is toch wel de beste. In de video’s kan je precies zien hoe je gitaar moet spelen omdat alles vanuit verschillende hoeken is opgenomen.

Daarnaast zit er in de video’s nog een animatie verwerkt waardoor het nóg duidelijker wordt.

Wat mij betreft is deze gitaarcursus zijn geld dubbel en dwars waard. Misschien ga ik nog wel andere cursussen van hen volgen

Cursist onlinemuziekcursus.nl

De gitaarcursus is geweldig!

Ik wilde al een tijdje op gitaarles gaan, maar kreeg nu deze cursus cadeau ik ben helemaal enthousiast over de cursus alles word goed en duidelijk uitgelegd, en ik heb levenslange toegang tot de cursus wat mij goed uitkomt want ik heb niet altijd even veel tijd over.

14 dagen niet-goed-terug garantie

Mocht je toch twijfelen over de aanschaf, en wil je graag deze cursus uitproberen? Dat kan zeker! Je kan eerst een gratis proefles volgen om te kijken of de cursus iets voor je is. Wil je de cursus vrijblijvend uitproberen? Dat kan zeker. Dankzij de 14 dagen niet-goed-garantie kan jij de cursus 14 dagen uitproberen zonder dat je gelijk er aan vast zit. Als je er niet tevreden mee bent kan je altijd je geld terug laten storten. Je loopt hierdoor geen enkel risico.

Conclusie

Het grote voordeel van de gitaar cursus van onlinemuziekcursus.nl is dat deze cursus vergeleken met andere cursussen een stuk goedkoper is. Je krijgt les van een zeer ervaren en ambitieuze gitaardocent. Rogier heeft zeker verstand van zaken en kan zijn eigen kennis goed overbrengen naar zijn cursisten.

Als je zoekt naar een goedkope gitaarcursus, maar zeker een kwalitatieve cursus waar je de beginselen van het gitaar spelen wilt leren, is dit the place to be. Maar verwacht bij deze cursus niet dat je meer geavanceerde technieken en/of gitaarnummers gaat leren. Als je al wat ervaring hebt met gitaar spelen, is de kans groot dat deze cursus te simpel voor je is.

Samenvatting
Beoordeling datum
Productnaam
Onlinemuziekcursus gitaarcursus
Beoordeling auteur
41star1star1star1stargray

Geef een reactie