Gratis gitaarles volgen? Hoe jij gratis gitaar kan leren spelen!

gratis gitaarles volgenIs het echt mogelijk om met gratis gitaarles een geweldige gitarist te worden? Er zijn zeker mogelijkheden ja. Alleen zijn de meeste gitaarleraren niet bereid om alle lessen gratis weg te geven.

Daarom kan het een uitdaging zijn om gitaarlessen te vinden die kwalitatief goed in elkaar zitten. Om je hiermee verder te helpen zal ik je een overzicht geven hoe je met geen tot weinig geld gitaar kan leren spelen.

 

 

Gratis informatie op internet gebruiken

1 van de mogelijkheden om gratis gitaar te leren spelen is door informatie op te zoeken op internet en daarvan te leren . Je kan namelijk tabs(tablatuur) en akkoorden gemakkelijk vinden.

Maar hou er rekening mee dat je beste kan leren van iemand wie het instrument al beheerst. Het is als beginnende gitarist belangrijk om de juiste basisvaardigheden en technieken te leren.

Daarom raad ik je niet aan om alleen het internet te gebruiken om gitaar te leren spelen. Natuurlijk is het goed om even een tablatuur van een liedje op te zoeken, maar leer alsjeblieft van iemand wie al veel ervaring heeft met de gitaar. Daar ga je het meeste van opsteken.

Gitaar leren van familie/vrienden

Als je iemand kent wie al aardig een deuntje kan spelen met de gitaar, zou je kunnen vragen of zij/hij de basisbeginselen aan jou kan leren. Laat het wel iemand zijn die je al goed kent.

Het kan natuurlijk een familielid zijn of een hele goede vriend. Alvast iemand die veel geduld heeft om de vele uren oefenen door te komen. Als hij of zij niet geduldige genoeg is zou het weleens een hele vervelende tijd kunnen worden.

gratis gitaarles volgen

Misschien is het ook slim om een keer een oefensessie als proef te proberen. Zo kan je kijken of het bevalt en of je ermee door wilt gaan.

Wat wel een groot nadeel is dat als diegene die je kent geen gediplomeerd gitaarleraar of lerares is, je niet zeker weet of hij of zij de competenties heeft om de lesstof naar jou goed over te brengen. Je hebt namelijk dan de kans dat je de verkeerde vaardigheden of technieken aanleert.

Daarom ben ik altijd een beetje huiverig om gitaarles te krijgen van een niet gediplomeerde leraar/lerares.

Gratis gitaarlessen op Youtube

Als je op Youtube zal zoeken naar gitaarlessen zou je er duizenden vinden. En dat is ook het probleem van gratis gitaarlessen op Youtube: Er is zoveel keuze dat je door de bomen het bos niet meer kan vinden.

gratis gitaarles volgen

En dan nog de vraag welke van de duizenden gitaarlessen ook echt kwalitatief zijn. Dat weet je eenmaal nu niet!

Er zijn een aantal bekende Youtube kanalen waar ik wel ervaring mee heb en meer vertrouwen in heb:

Maar er zit wel een addertje onder de gras: Niet alle lessen van het lesprogramma zijn gratis. Op een gegeven moment zal je de basiscursus toch moeten aanschaffen als je ermee verder wilt.

Het is dus niet helemaal gratis. Je hebt wel de mogelijkheid om een paar gratis gitaarlessen te volgen om te kijken of je gitaar leuk vind en of dat je er mee verder wilt. Dat is ook toch wat waard?

Gratis proeflessen van Gitaarles van Koen

Gitaarles van Koen is een online gitaarcursus waarin je in 24 lessen(24 weken) de basisbeginselen van het gitaar spelen onder de knie krijgt. Door middel van HD kwaliteit video´s en handige E-books leert Koen je stap voor stap hoe je gitaar leert spelen.

gratis gitaarles

Net zoals de Youtube kanalen AndyGuitar en JustinGuitar  is de Gitaarles van Koen niet gratis, maar kan je wel de Gitaarles van Koen uitproberen door de 7-daagse proefcursus te volgen. In deze proeflessen kan je het volgende verwachten:

  • Advies welke benodigde accessoires je nodig om direct van start te gaan
  • Je leert de belangrijkste gitaarakkoorden
  • Je gaat je eerste liedje spelen
  • Gratis handig akkoorden E-book

Zo, je krijgt al een heleboel voor eigenlijk helemaal niks. Het is natuurlijk niet een volwaardige gitaarcursus, maar je kan al wel kennis maken met de lessen van Koen en kijken of het leuk vind om deze lessen te volgen. Als je daarna verder wilt gaan kan je de basiscursus aanschaffen voor 79 euro.

Dat lijkt natuurlijk aardig wat geld, maar als je vergelijkt hoe duur privé leraren zijn(20 tot 40 per uur) of een muziekschool(1000 tot 1200 euro per maand), dan krijg je belachelijk veel voor dit bedrag.

Geef een reactie