Zelf gitaar spelen moeilijk? Waarom het allemaal wel meevalt!

gitaar spelen moeilijkBen je net begonnen met gitaar leren spelen, maar denk je dat zelf gitaar leren spelen veel te moeilijk is?

Ik geef het zelf toe: Gitaar is een van de moeilijkste muziekinstrumenten om onder de knie te krijgen. Dat heb ik zelf namelijk ook ondervonden in het begin toen ik begon.

Maar omdat het moeilijk is wilt niet zeggen dat het ook onmogelijk is!

Met de juiste motivatie en zelfdiscipline kan iedereen, jong en oud gitaar leren spelen, zelfs als je geen muzikaal talent hebt.

Waarom zelf gitaar leren spelen niet te moeilijk is

Zoals ik eerder zei: gitaar leren spelen kan iedereen leren. Sommige mensen denken namelijk dat je talent nodig heb om een grote gitaar ster te worden.

Maar dat is helemaal niet waar. Je kan namelijk zonder enig muzikaal talent gitaar leren spelen.

Maar dan vraag je je natuurlijk af hoe jij dat ook gaat realiseren. Daarom zal ik je vertellen hoe ook jij een geweldige gitarist kan worden!

Motivatie en zelfdiscipline

De meeste mensen stoppen met gitaar leren spelen, al zullen ze niet snel toegeven,  al binnen een paar weken.

In het begin zijn ze namelijk enthousiast. Het is natuurlijk hartstikke leuk om een nieuwe gitaar te kopen en daarop de eerste gitaarlessen te volgen.

gitaar spelen moeilijk

Maar na een paar weken wordt de motivatie toch minder. De gitaarlessen worden moeilijker en het wilt maar niet lukken met een bepaalde oefening of akkoord te spelen.

Ze hebben steeds minder zin om te oefenen, en gaan dagen overslaan met oefenen. Uiteindelijk staat de gitaar te verstoffen in de hoek van de kamer en is hun excuus dat ze  geen tijd hebt om te spelen.

Is dat nou niet zonde?

Waarom zelfdiscipline beloond wordt

Het leren van een instrument, inclusief de gitaar, is niks meer of minder dan je handen en vingers trainen om bepaalde bewegingen uit te voeren.

Bij gitaar train je je linkerhand om de correcte snaar of snaren in te drukken en je rechterhand om de snaren aan te slaan.

Als je net begint met gitaar spelen zal je veel moeite hebben om de meest simpele akkoorden aan te slaan.

Dat is natuurlijk best wel logisch, je hersenen weten simpelweg nog niet de vorm die je vingers moeten vormen om het akkoord te kunnen spelen.

Om dit onder de knie te krijgen, is er maar 1 manier: oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Wanneer je de akkoorden elke dag blijft herhalen, zullen je hersenen uiteindelijk leren hoe je het akkoord moet vormen. Dat noem je spiergeheugen.

gitaar spelen moeilijk

En dan komt het leuke: Wanneer je het akkoord zo vaak hebt geoefend, zul je niet eens meer hoeven nadenken hoe je het akkoord moet vormen. Het gaat dan namelijk vanzelf.

Ik vind dan ook dat gitaar leren spelen niet moeilijk is. Het is een kwestie van veel discipline hebben om elke dag weer te oefenen.

Als je dat volhoud, zul je zien dat gitaar spelen helemaal niet moeilijk is.

Een positieve instelling hebben

Om te zorgen dat je gemotiveerd en gedisciplineerd bent en blijft, dan is het positieve instelling heel belangrijk.

Een positieve instelling hebben is dan ook een van de belangrijkste factoren om een goede gitaarspeler worden.

Als je jezelf inbeeld dat je gitaar spelente moeilijk is en  dat je het nooit zou kunnen leren, dan kan ik je nu al zeggen dat het nooit gaat lukken.

Deze gedachten zorgen ervoor dat je geen enkele motivatie en zelfdiscipline hebt om het überhaupt te proberen en ben je eerder geneigd om op te geven.

En dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Daarom is het heel belangrijk om een positieve instelling te hebben. Als je het idee inbeeld dat je wel een goede gitarist kan worden, geef dit juist de motivatie om door te gaan.

Doelen stellen

Wat ik zelf heb gedaan en wat ik jou ook zou aanraden is om doelen te stellen.

gitaar spelen moeilijk

Je kan bijvoorbeeld als doel hebben om je favoriete nummer te leren spelen of om zo goed te worden om in een band te kunnen spelen.

Dat kan echt van alles zijn.

Telkens als je motivatie minder wordt omdat een oefening of een akkoord niet lukt, denk dan aan je doel.

Dit zal je motiveren om door te gaan met oefenen. En ik weet zeker dat het uiteindelijk gaat lukken. De aanhouder wint zal ik maar zeggen.

Zelf gitaar leren spelen zonder dure gitaarlessen?

Zelf gitaar leren spelen zonder honderden euro´s uit te geven aan dure gitaarlessen? Dat klinkt meer als een droom dan de realiteit toch?

Dat dacht ik zelf ook jaren geleden toen ik begon met gitaar spelen. Maar niks is minder waar. Met deze cursus kon ik al binnen 2 weken mijn eerste gitaarakkoorden spelen en gaf ik zelfs al binnen 2 maanden mijn eerste gitaarconcert aan vrienden en familie.

Je had de verbaasde gezichten moeten zien!

Ze waren zo onder de indruk dat ze vroegen nog een concert te geven. Dat is toch geweldig?

Maar hoe kon ik deze resultaten al zo snel bereiken? Nou, met het lesprogramma van Gitaarles van Koen.

De Gitaarles van Koen is een complete online gitaarcursus waarin je in 24 lessen de basisvaardigheden van het gitaar spelen onder de knie gaat krijgen.

Maar dat is toch onmogelijk zou je denken? Dat dacht ik zelf ook in het begin. Totdat ik begon met de gratis 7-daagse gitaarcursus van Koen. Ik leerde mijn eerste gitaarakkoorden en zelfs mijn eerste gitaarliedje! Ik was zo trots dat ik mijn eerste gitaarliedje kon spelen en ik voelde mij gelijk een meester gitarist :).

Dit gevoel wil jij toch ook ervaren? Daarom daag ik jou uit om ook de 7-daagse proefcursus te gaan volgen.

 

Dit bericht heeft één reactie

  1. Christina jager

    Ik weet nu nog steeds hoe en wat en waar!! * voorlichting dat iedereen gitaar kan leren spelen
    Dat is alles wat jullie hier uitleggen! * dat wete we zelf al.. ♥️

Geef een reactie