Snel gitaar leren spelen? Ontdek hoe je dat met 22 lessen kan bereiken!

snel gitaar leren spelen Als je eenmaal besloten hebt om gitaar te leren spelen, wil je het natuurlijk zo snel mogelijk gitaar leren spelen om iedereen te verassen met je gitaarkunsten. Dat is heel begrijpelijk. Ik wilde ook al binnen een paar weken mijn favoriete nummers spelen.

Maar ik zou je toch een beetje moeten teleurstellen: gitaar leren spelen kan je niet binnen een paar dagen of weken leren.Daar gaan meestal minimaal een paar maanden overheen om een goede gitarist te worden.

De gitaar is namelijk een moeilijk muziekinstrument is om in de vingers te krijgen, net zoals andere muziekinstrumenten. Om je niet te ontmoedigen zal ik je een paar van mijn tips vertellen hoe je toch binnen een paar maanden een goede gitarist ben geworden.

Zelfdiscipline en motivatie

Wat het belangrijkste is om succesvol snel gitaar te leren spelen, en wat voor andere vaardigheden ook geldt, is genoeg zelfdiscipline en motivatie hebben.

Wat ik daarmee bedoel is dat je jezelf motiveert om elke dag een half uur tot een uur te gaan oefenen. De enige manier om snel gitaar te leren spelen is oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

En dan kan je zeggen van: oh natuurlijk, dat is geen enkel probleem voor mij. Maar vergis je daar niet in. Er zullen momenten voorbijkomen dat je totaal geen zin heb om gitaar te spelen.

Je hebt bijvoorbeeld een hele drukke dag achter de boeg en je hebt totaal geen zin om gitaar te spelen. Of het lukt niet met een moeilijke oefening of nummer.

Het is dan natuurlijk heel makkelijk om te stoppen te oefenen en wat anders te gaan doen. Maar stop dan alsjeblieft niet.

snel gitaar leren spelen

Het is natuurlijk geen enkel probleem om even een pauze in te lassen voordat je weer verder gaat, dat kan ik alleen maar aanraden. Maar ga dan na je pauze wel weer verder oefenen.

Ik heb dit soort momenten ook gehad, en wilde soms ook bijna stoppen met oefenen. Maar doordat ik bleef oefenen lukte ineens wel met de moeilijke oefening of gitaarnummer.

Als ik toch gestopt was, zou ik nooit binnen 5 maanden mijn familie versteld kunnen laten staan van mijn gitaarspel.

Dus als je heel graag snel gitaar wilt leren spelen, zorg dat je elke dag minimaal een half uurtje oefent. Dan weet ik zeker dat je heel ver gaat komen.

Doelen stellen

Wat ik je aanraden als net begint met gitaar leren spelen, is een doel stellen.

Een doel kan bijvoorbeeld zijn dat je favoriete nummer kan spelen binnen een paar weken, of dat je binnen een paar maanden een gitaarconcert gaat geven voor familie en/of vrienden.

Telkens als je niet de motivatie hebt om te oefenen, denk je aan je doel en stel je voor dat je doel al bereikt hebt.

Dit motiveert heel erg om toch te gaan oefenen, hoe moeilijk het nummer niet wel is of hoeveel je er geen zin in hebt.

Schema opzetten

Nog een tip die ik je meegeven is om een schema op te zetten. Je schrijft dan bijvoorbeeld op papier of digitaal wanneer en wat je op dat moment gaat oefenen.

Zo weet je precies wat en wanneer je moet oefenen, en weet je waar je aan toe bent.

Goede en kwalitatieve gitaarlessen

Wat net zo belangrijk is om genoeg motivatie en zelfdiscipline te hebben, is om kwalitatieve gitaarlessen te volgen.

Je kan natuurlijk de motivatie hebben om echt elke dag te oefenen. Maar als je minder goede kwaliteit gitaarlessen gaat volgen, waar je de verkeerde technieken en vaardigheden aan gaat leren, dan heb je later een heel groot probleem.

snel gitaar leren spelen

Dit betekent dat je de verkeerde aangeleerde technieken weer moet gaan afleren, en dat is het moeilijkste wat er is.

Je hebt namelijk dan de verkeerde technieken en vaardigheden zo vaak geoefend dat deze in je systeem zitten. Om deze weer af te leren is bijna niet te doen.

Dit kan zo demotiverend werken dat je helemaal stopt met gitaar spelen, en dat zou heel zonde zijn.

Om dit te voorkomen is het heel raadzaam om voordat je begint met gitaar leren spelen eerst goed te kijken welke gitaarlessen van goede kwaliteit zijn.

Je kan natuurlijk overwegen om van een gitaarleraar lessen te krijgen. Dit heeft wel twee grote nadelen:

  1. De kwaliteit van lesgeven kan per leraar heel verschillen.
  2. Lessen krijgen van gitaarleraar zijn over het algemeen heel duur

Daarom kan ik niet met zekerheid zeggen dat je wanneer je lessen gaat nemen van een gitaarleraar, dat je ook goede en kwalitatieve lessen zal krijgen.

Wat voor gitaarlessen dan wel?

Maar hoe weet je dan welke gitaarlessen er dan wel van goede kwaliteit zijn?

Jaren geleden toen ik begon met gitaar spelen had ik hetzelfde probleem.Na heel lang zoeken kwam ik bij de online gitaarcursus Gitaarles van Koen terecht.

Ik las er goede reviews over deze cursus en ik dacht: waarom zou ik het niet proberen. Als het niet bevalt, kan ik alsnog mijn geld terugvragen.

Ik heb een paar lessen van de Gitaarles van Koen geprobeerd en het beviel mij heel erg dat ik het totale lesprogramma heb afgerond.

gitaarles van koen

Gitaarles van Koen bestaat uit 22 lessen waarvan je elke week een nieuwe les volgt. Het lesmateriaal bestaat uit HD video´s en PDF bestanden die de video´s ondersteunen.

Het fijne van Gitaarles van Koen is dat je de lessen kan volgen wanneer jij wil. Dat is bij een gitaarleraar toch wel wat anders.

Doordat ik elke dag geoefend heb met de lessen van de Gitaarles van Koen kon ik al binnen 4 maanden al op een aardig niveau spelen.

Dus als jij snel, op een goede manier gitaar wilt leren spelen, dan raad ik zeker de Gitaarles van Koen aan.

Ben je wel nieuwsgierig naar de Gitaarles van Koen? Schrijf je dan in voor de gratis 7-daagse proefcursus en ontdek het zelf!

Geef een reactie