Onmisbare tips en trucs om succesvol online gitaarlessen te volgen!

online gitaarlessen volgenWanneer je de beslissing hebt genomen om online gitaarlessen te volgen betekent dat je serieus bent om gitaar te leren spelen.

Het is de eerste stap om een goede gitarist te worden. Het aanschaffen van een online gitaarcursus betekent echter niet dat je automatisch een geweldige gitarist wordt.

In dit artikel ga ik je de belangrijkste tips en trucs geven om te zorgen dat jij meer succes uit je online gitaarlessen kan halen.

 

Toewijding

Een van de grote verschillen tussen online gitaarlessen te volgen en het inhuren van een gitaarleraar is dat er niemand is die jou aan kan sturen. Jij bent daarom de enige die ervoor kan zorgen dat je de eindstreep gaat halen.

Om met online gitaarcursus te slagen is het heel belangrijk dat je genoeg zelfdiscipline en motivatie hebt. Om je daarbij te helpen raad ik je dan ook om een planning aan te maken van wanneer je wilt gaan spelen en wat je gaat oefenen, en je daaraan natuurlijk te houden.

Gitaar kan je alleen leren door te oefenen, oefenen en nog eens te oefenen. Spiergeheugen(hoe je vingers bepaalde akkoorden vormen) kan alleen getraind worden door de bewegingen veel te herhalen.

Consistentie is daarom het belangrijkste wat er is.  Zelfs als je maar een kwartiertje per dag oefent, zal je zien dat je binnen een paar weken al progressie maakt.

Creëer dus een realistisch schema en houd je er zoveel mogelijk aan.

Zet korte en lange termijn doelen

Gitaar spelen is geen gemakkelijke opgave, dat kan ik je alvast vertellen. Je hebt namelijk veel doorzettingsvermogen nodig om door te blijven gaan, zelfs als je denkt dat het nooit gaat lukken.

Daarom stoppen de meeste al binnen een week! met gitaar leren spelen. Ze geven gelijk al op als het even moeilijk wordt.

online gitaarlessen volgen

Om te zorgen dat je je motivatie behoudt is het belangrijk om je eigen doelen op te stellen.  Jij hebt toch ook reden(en) waarom je wilt beginnen met gitaar spelen?

Dit kan echt van alles zijn. Misschien wil je wel je favoriete nummer leren spelen of wil je graag in een band gaan spelen.

Wat jouw doel ook is: schrijf op wat je wilt bereiken en wanneer je het bereikt wilt hebben. Pas wel op dat je niet al hoge doelen gaat opstellen. Blijf realistisch zodat het ook echt mogelijk is om je doel te halen.

Deze doelen kunnen de extra motivatie geven wanneer het tegenzit. En geloof mij: deze momenten ga je zat tegenkomen.

Heb kwalitatieve spullen in huis

Als je echt zeker van bent om een goede gitarist te worden dan raad ik je om wat duurdere kwalitatieve spullen aan te schaffen.

Het leren van gitaar spelen gaat natuurlijk grotendeels om techniek, maar de feedback die je terug krijgt van de gitaar is eigenlijk net zo belangrijk.

Als je namelijk een minder kwaliteit gitaar hebt gekocht die niet echt lekker speelt, zal je snel gedemotiveerd voelen om lekker te gaan oefenen.

Ook kan het je leerproces in de weg staan doordat je bepaalde technieken niet goed kan aanleren.

online gitaarles volgen

Mijn advies is dus dan ook gelijk een kwalitatieve gitaar en bijbehorende accessoires aan te schaffen. Je gaat daar namelijk veel meer plezier uit halen.

Ben je er nog niet helemaal zeker van dat gitaar spelen iets voor jou is? Dan is inderdaad wel slimmer om een hele goedkope gitaar aan te schaffen.

Later kan je altijd nog besluiten om een betere gitaar aan te schaffen.

Conclusie

Het leren van gitaar is geen gemakkelijk proces. Er zullen zat momenten voorkomen dat je wilt opgeven.

Wanneer dit gebeurd is het heel belangrijk om te denken aan je doelen en door te zetten, hoe moeilijk het ook wordt.

Doorzettingsvermogen en oefenen is daarom belangrijk, maar vergeet natuurlijk niet om plezier te hebben. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste.

 

Geef een reactie