Gitaarles van Koen review: mijn eerlijke oordeel en ervaringen

 • Reviews
 • 13 minuten gelezen

gitaarles van koen

Je bent benieuwd naar de online gitaarcursus Gitaarles van Koen, anders was je hier niet terechtgekomen.

Misschien wil je graag gitaar leren spelen en ben je opzoek naar de juiste online gitaarlessen die bij jou passen. Maar het kan ook goed zijn dat je een leuk cadeau voor iemand zoekt die graag gitaar wilt leren spelen.

Maar is de Gitaarles van Koen nu wel eigenlijk een goede cursus voor de beginnende gitarist? Als je dit jezelf afvraagt ben je hier op de juiste plek.

Ik ben namelijk in het verleden zelf begonnen met gitaar spelen en heb ik zelf deze cursus geheel doorlopen. Ik heb er veel ervaring mee en ik kan je daarom alles er over vertellen.

 

Wie is nou Koen Snoek?

Het is natuurlijk wel handig om te weten wie Koen Snoek nou is. hij is de auteur van Gitaarles van Koen(Op zich best logisch).

Koen Snoek komt oorspronkelijk uit Volendam(Dat ga je zeker horen aan zijn accent in de video’s).

Koen speelt vanaf kinds al gitaar, en dat doet hij nu al 22 jaar. Aan zijn ervaring hoeft je alvast niet twijfelen.

Leuk weetje: Hij is zelf opgeleid door de gitaristen van de 3JS. De 3JS is een zeer bekende pop band in Nederland als je het nog niet wist. Deze band komt ook uit Volendam.

Door de jaren heen heeft Koen in vele bandjes op het gespeeld voor klein en groot publiek(soms met een publiek over de 1000 man).

Hij is dan ook gitarist in hart en nieren en hij vindt het geweldig om andere beginnende gitaristen te leren gitaar spelen. Daarnaast heeft hij ook echt passie voor het gitaar spelen, wat je soms bij andere gitaarleraren kan missen.

Wat Koen echt onderscheidt van andere gitaar leraren is dat hij beginnende gitaristen heel enthousiast kan maken en het belangrijk vind dat jij je persoonlijke doelstellingen gaat halen.

Als je twijfelt aan zijn betrouwbaarheid: Koen heeft zijn zaakjes goed voor elkaar bij de KVK. Dus daar hoef je niet aan te twijfelen.

Cursusinhoud

Het lespakket dat Koen heeft ontwikkeld is heel compleet. Je krijgt in het begin van de cursus hele praktische informatie.

Zoals welke gitaar is voor een beginner geschikt en in welke houding je de gitaar moet houden.

Ook krijg je een rondleiding hoe de cursus in elkaar zit en wat je allemaal kan verwachten.

En dan kan je echt van start gaan!

Het lesmateriaal

Het lespakket bestaat uit 24 lessen. Genoeg om je een tijdje te vermaken. Deze lessen bestaan uit het volgende lesmateriaal:

 • Hoge kwaliteit video’s
 • E-book van de les met duidelijke instructies/tablatuur
 • Geluidsopnames van de verschillende oefeningen en liedjes

De hoofdlijn van elke les is om de video’s te kijken en dan het in principe na te doen. In deze video’s wordt stap voor stap(lees vinger-voor-vinger) voorgedaan hoe je de oefening of liedje moet spelen.

Om je te ondersteunen met het oefenen is er een E-book bijgeleverd bij elke les waarop de belangrijkste informatie is genoteerd. Dat kunnen bijvoorbeeld de akkoorden, ritme en tablatuur zijn.

Deze e-books zijn ook uit te printen en daarom handig om bijvoorbeeld in een mapje te doen. Zo kan je deze informatie makkelijk teruglezen.

Als je eenmaal de oefening of liedje onder de knie hebt, kan je gebruik maken van de bijgeleverde mp3’s.

Hiermee kan je met je eigen gitaar meespelen, maar ook terugluisteren als je niet zeker weet of je het goed speelt.

De verdeling van de cursus

In de eerste 12 lessen ga je vooral de basisvaardigheden van het gitaar spelen leren. Denk hierbij aan van hoe je een gitaar stemt, hoe je de snaren aanslaat en de maat kunt houden.

Vanaf de dertiende les heb je genoeg ervaring om te beginnen met liedjes spelen. Je krijgt dan elke les een nieuw liedje om te oefenen.

Elke week een nieuwe les

Elke week krijg je een nieuwe les tot je beschikking. Het is uiteindelijk de bedoeling dat je binnen 6 maanden de basisvaardigheden van het gitaar spelen bezit.

Koen vraag alleen van jou om elke dag minimaal een kwartier te spelen. Als je dat volhoud is het zeker mogelijk om al de leuke liedjes te kunnen spelen aan het einde van de cursus.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar de website van Koen!

Extra’s

En als dat nog niet genoeg is krijg je er ook nog heel wat extra’s bij wanneer het lespakket koopt.

Je krijgt naast het lesmateriaal ook toegang tot het forum. In dit forum kan je onbeperkt vragen stellen als je ergens niet uitkomt of als je vragen hebt.

Koen zal je dan snel verder helpen, maar je kan ook veel hulp verwachten van de andere cursisten die actief zijn op het forum.

Maar het is geen enkel probleem als je echt persoonlijk contact met Koen wilt. Je kan Koen gewoon een mailtje sturen en hij gaat jou zeker terugmailen!

Als dat nog niet genoeg is organiseert Koen elk jaar een live kampvuurevenement waarmee alle cursisten gratis aan mee mogen doen. Als je het leuk vind om met andere cursisten lekker te gaan jammen, is dit zeker een aanrader.

kampvuurevent gitaarlesvankoen

Wat ga je nou precies leren?

Wat ga je nou leren als je voor de Gitaarles van Koen kiest?

Leren opbouwen van gitaarakkoorden

Als je begint met gitaar spelen is het essentieel om de gitaarakkoorden te leren. Een akkoord is een klank die bestaat uit meerdere klanken. Om een akkoord te maken zijn er minimaal 2 tonen nodig.

Koen laat op een duidelijke manier zien hoe je de akkoorden vormt en welke snaren je moet aanslaan.

Vingeroefeningen

Wanneer je net begint met gitaar spelen zal je merken dat je handen helemaal niet gewend zijn om gitaar te spelen.

Door met de vingers veel te oefenen op de gitaar ga je merken dat het steeds makkelijker wordt.

Doordat deze oefeningen in veel lessen aanwezig zijn zul je snel vooruitgang boeken.

Wat leer je nog meer?

 • Tips en trucs om je gitaar altijd zuiver te laten klinken
 • Plaatsing van de vingers op de gitaar
 • De juiste snaren aanslaan van de gitaar
 • Ritmes en het spelen in kwart maten
 • Een groot aanbod van populaire liedjes
 • Open akkoorden en Barre akkoorden
 • Rifjes en melodietjes
 • Een eigen gitaarstijl ontwikkelen
 • Begeleiden van zang met je gitaar
 • Op het gehoor kunnen spelen, zo kan je bekende liedjes naspelen zonder bladmuziek te gebruiken
 • En natuurlijk nog veel meer!

Rondleiding cursus

Om je een idee te geven wat je krijgt voor je geld zal ik je meenemen op een rondleiding van de online cursusomgeving van de Gitaarles van Koen.

Wanneer je de cursus aanschaft krijg je op het opgegeven mailadres je inloggegevens verstuurd. Je kan vervolgens inloggen op https://community.gitaarlesvankoen.nl/login

inlogscherm gitaarlesvankoen

Je komt vervolgens op het hoofdscherm van de online cursusomgeving. Hier zijn forums(boards) beschikbaar bijvoorbeeld jezelf voor te stellen, vragen te stellen of gewoon gezellig met andere cursisten te kletsen. Je kan zelfs video´s van je eigen voortgang plaatsen.

hoofdscherm gitaarlesvankoen

Koen zelf is ook altijd heel actief in deze forums. Je kan daarom altijd hulp of advies vragen aan Koen of andere cursisten als je dat nodig hebt.
Als je vervolgens bovenin op ¨cursussen¨ klikt kom je vervolgens op de cursussen pagina terecht.

We gaan nu eens kijken hoe de basiscursus ingedeeld is.

In totaal zijn er 24 lessen beschikbaar(Laatste 4 lessen zijn weggevallen in het plaatje).
Laten we als voorbeeld les 1 eens bekijken.

Elke les begint altijd met een opsomming van wat je de betreffende les gaat leren. Ook zie je de bijgeleverde E-book die je als pdf bestand kan downloaden.

Ook kan je de bijbehorende mp3 bestanden afspelen.

Als je vragen hebt voor een specifieke les hebt kan je op de link klikken die onderaan bovenstaande afbeelding is aangegeven. Die link brengt je naar het forum waar alleen vragen van de specifieke les aan bod komen.

Als je vervolgens verder naar beneden scrolt kom je bij de HD video´s uit waar Koen stap-voor-stap (lees vinger-voor-vinger) gaat uitleggen hoe je de verschillende oefeningen moet uitvoeren.

Wat betaal je voor de gitaarles van Koen?

De prijs van Gitaarles van Koen is 67 euro. Dat is naar mijn mening uitzonderlijk laag voor een complete lespakket met alles erop en eraan.

Misschien vindt het nog steeds veel geld. Maar kijk hier eens naar: Voor een muziekschool betaal je tussen de 1000 en 1500 euro per jaar.

Voor een privé leraar ben je tussen de 30 en 40 euro per uur kwijt. Dat heb je al binnen 2-3 uur! les terugverdiend.

Dan valt het eenmalige bedrag van 67 euro echt wel mee.

Als je nog steeds twijfelt: Het lespakket is onbeperkt en levenslang beschikbaar. Je kan dus altijd de lessen onbeperkt herhalen. Dat is bij een muziekschool of privé leraar wel anders.

30 dagen terug garantie

Ben je toch niet tevreden met de cursus? Dan heb je toch de mogelijkheid om voor 30 dagen je geld terug te vragen.

Je kan deze cursus eigenlijk voor een maand gratis uitproberen.

Je loopt dus geen enkel risico als je niet zeker weet of de Gitaarles van Koen wel iets voor je is.

Beoordelingen

Hieronder zie je nog andere beoordelingen van bekende en onbekende mensen. Je zal zien dat deze mensen ook heel enthousiast zijn over deze cursus.

 

Jasper de Vries van Radio 2: Op 15-jarige leeftijd heb ik ooit een jaartje gitaarles gehad, maar dit was uiteraard compleet weggezakt. Toen ik vorig jaar bij de start van mijn nieuwe programma op Radio 2 besloot om het gitaarspelen weer op te pakken kwam ik in aanraking met de cursus van Koen. Helder materiaal waar je als beginner enorm profijt van hebt omdat hij alles in duidelijke stappen met je doorneemt. Daarbij heb ik de luxe gehad om via skype van Koen’s expertise gebruik te mogen maken waarbij hij mij terecht er op wees dat je alles in kleine stappen moet ondernemen en veel (kilo)meters moet maken om de materie onder de knie te krijgen. Geduld bleek dus voor mij een schone zaak. Ik ben erg blij dat Koen mij de liefde voor het gitaarspelen weer heeft bijgebracht!

 

Jan: Ik had een goedkope gitaar gekocht, en toen heeft mijn vrouw mij deze cursus cadeau gedaan. Omdat ze dacht dat ik anders nooit zou beginnen. Ik had hiervoor nog nooit van gitaarlesvankoen gehoord en was best sceptisch. Ik dacht niet dat het mogelijk was gitaar te leren spelen via internet. Maar ja, een gegeven paard…. Gelukkig heb ik het helemaal mis gehad! Ik heb ondertussen een duurdere gitaar gekocht, en ben helemaal verslaafd. Als ik een dag niet speel merk je dat aan mijn humeur. Gitaar spelen is zo leuk, en met Koen is het schijnbare onmogelijke gewoon mogelijk. Alles wat je nodig hebt is doorzettingsvermogen en geloof dat alles wat Koen je leert een reden heeft. Zodra je wekelijks liedjes gaat leren merk je hoe noodzakelijk alle speelse oefeningen waren. Ik stop nooit meer met spelen, en nooit meer met leren. Ik hoop dat Koen vervolgcursussen blijft door-ontwikkelen! Koen, bedankt voor je inspiratie!

 

petra

Petra: Dit is een complete cursus met duidelijke video’s en bijlagen die je uit kunt printen. Door Koen z’n enthousiasme wordt je steeds weer naar de gitaar toegetrokken, ook wanneer je vingers zeer doen en je best een extra duwtje in de rug kunt gebruiken. Het is natuurlijk wel zo dat succes afhangt van je eigen inzet. Via de mail of facebook kun je in contact komen met Koen en krijg je snel reactie op je vragen. Elke dag is er wel iets te lezen op facebook over de lessen of wat dan ook maar, als het maar iets met gitaren te maken heeft. Op deze manier leren de cursisten van elkaar en is het ook nog eens heel gezellig. Zonder deze cursus was ik zeker niet zo ver gekomen. Het behandeld de basis van het gitaarspelen op een duidelijke en goed overdachte manier. Toen ik begon met de cursus dacht ik dat “online” betekende dat het onpersoonlijk zou zijn, niets is minder waar. Bedankt Koen.

 

rianne

Rianne: Het is een erg fijne cursus waarbij je een mooie basis krijgt en na 22 weken ook echt al liedjes kent. De cursus is goed opgebouwd en alles wordt duidelijk uitgelegd, en een voordeel is dat alles altijd toegankelijk wanneer het jou uitkomt. Koen is zelf ook enorm betrokken en toegankelijk via de mail en op facebook wat erg fijn en leuk is (evenals de medecursisten die daar hun frustraties en overwinningen kunnen delen).
Verder staat er op de site ook nog handige achtergrond info (snaren vervangen ed) die het compleet maken. Het enigste wat je eigenlijk nodig heb is enthousiasme en geduld, blijf vooral oefenen dan kan eigenlijk alles!
Bedankt Koen, ik had nooit gedacht dat ik muziek maken zo leuk zou gaan vinden!

Voor- en nadelen

Voor het overzicht heb ik nog even de voor- en nadelen op een rijtje gezet:

 • Onbeperkt en levenslange toegang tot het lesmateriaal
 • Je krijgt gegarandeerd les van een bekwame gitaarleraar
 • Honderden euro´s goedkoper dan een privé leraar of muziekschool
 • Je kan de lessen volgen wanneer het voor jou uitkomt
 • De lessen kun je op je eigen tempo volgen
 • Je hoeft niet te reizen naar de muziekschool of privé leraar
 • Grote community van andere cursisten waar je al je vragen aan kan stellen
 • Persoonlijke hulp van Koen voor vragen via de mail en fora

Er zitten natuurlijk ook wel wat nadelen aan de Gitaarles van Koen:

 • Je hebt geen gitaardocent die je kan corrigeren
 • Geen stok achter de deur hebben

Het is dus heel belangrijk om genoeg motivatie en discipline te hebben om elke dag weer te oefenen. Je hebt immers geen fysieke gitaarleraar die een stok achter de deur kan bieden.

Als je daar echt moeite mee hebt is het waarschijnlijker slimmer om lessen te gaan volgen van een privé leraar of bij een muziekschool.

Maar als het je lukt om jezelf elke dag weer te motiveren, zal de Gitaarles van Koen zeker een goed alternatief zijn voor privé gitaarlessen.

Nieuwsgierig geworden? Ga dan snel naar de website van Koen!

Conclusie

Ik moet toegeven dat Gitaarles van Koen heel goed in elkaar zit. De video’s geven een goede structuur en opbouw van de 24 lessen en je krijgt door middel van E-books goede ondersteuning voor de lessen.

Je kan alleen aan de lessen al zien dat Koen al een lange tijd gitaarlessen geeft. Want hij heeft de kennis, maar hij kan zeker deze kennis ook goed overbrengen naar de beginnende gitarist.

Het digitale gedeelte heeft hij ook goed voor elkaar. De lessen zijn overzichtelijk opgezet en zijn gemakkelijk terug te vinden.

Maar ook het forum heeft hij goed voor elkaar. Er zijn meer dan 3000 mensen geregistreerd op het forum en het is dus een grote community.

Je kan dus al je vragen stellen aan Koen zelf, maar ook aan alle andere cursisten.

Kortom: Een goede online gitaarcursus waar je echt kwaliteit krijgt voor weinig geld. Ik raad het zeker aan voor iedereen die wilt gitaar leren spelen, maar niet honderden euro´s wilt uitgeven aan dure gitaarlessen.

Gratis proeflessen uitproberen?

Als je graag wat gratis proeflessen wilt uitproberen dan kan dat zeker. Koen heeft namelijk een 7-daagse proefcursus opgezet om je kennis te laten maken met zijn manier van lesgeven.

Samenvatting
Beoordeling datum
Productnaam
Gitaarles van Koen
Beoordeling auteur
51star1star1star1star1star

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Jaap

  Echt top
  Ik ben bepaald geen gitaartalent maar heb dankzij de lessen van Koen op een plezierige manier flinke vooruitgang geboekt.
  Motiverend en leerzaam

 2. Michel Epema

  Deze cursus is zeker een aanrader. Ik ben als volledige leek begonnen met gitaar spelen. Het mooie van de cursus is dat je het lekker in je eigen tempo kunt doen. Wekelijks krijg je nieuwe stof om te oefenen. Het ene gaat iets makkelijker als het andere. Dus je kunt gewoon verder met oefenen en met de lastige dingen kun je dan rustig verder oefenen. Uiteindelijk komt het neer op veel oefenen en doorzettingsvermogen ondanks dat het soms moeilijk is om iets onder de knie te krijgen. Van medecursisten kun je ook lezen dat ze soms moeite hebben met bepaalde dingen. Je kunt dan altijd om tips vragen en die krijg je dan ook. Ik ga in ieder geval verder met de vervolgcursus.

 3. Remko

  Een zeer goede cursus. Duidelijke video’s en uitleg. Ik ben nu klaar met de basiscursus en heb grote sprongen gemaakt. Koen, ga zo door.

Geef een reactie