Dé redenen om gitaar te gaan spelen!

redenen-gitaar-spelenDe meeste mensen vinden het heel leuk om naar muziek te luisteren. Maar naar eigen ervaring kan ik je vertellen dat zelf muziek maken nog 10 keer zo leuker is. Het zelf creëren van klanken van je favoriete nummer is heel erg leuk, en welk instrument je daarvoor gebruikt, maakt op zich niet veel uit.

De vraag natuurlijk is natuurlijk welk muziekinstrument je het meest aanspreekt om daarop al je favoriete nummers te leren spelen. Naar mijn eigen ervaring kan ik je zeker de akoestische en/of elektrische gitaar aanraden. Waarom? Dat ga ik je in dit artikel vertellen.

 

 

Het is gewoon een leuk en mooi instrument

Ben je ooit naar een muziekwinkel geweest? Dan heb je waarschijnlijk al de gitaren gezien. Wordt je dan ook aangetrokken om eventjes te voelen aan de instrumenten, de ronding van de gitaar te volgen en eventjes aan de snaren te zitten. Nou ik alvast wel. De gitaar is gewoon een onweerstaanbaar instrument!

Krijg je soms ook kippenvel wanneer je luister naar een hele mooie solo of als wanneer iemand zingt met de gitaar als ondersteuning? Dat komt omdat gitaarklanken gewoon niet te evenaren zijn. De gitaarsnaren laten je eigen snaren ook meetrillen. Dan wil je ook meedoen, en dus wil je ook gitaar leren!

Je kan bijna overal spelen

1 van de grootste voordelen van gitarist zijn, is dat je bijna overal kan spelen(alvast met een akoestische gitaar). Je kan gaan en staan waar je maar wilt. Of het gewoon thuis is, maar ook bijvoorbeeld in een schoolklas of bij een kampvuur om samen te spelen met andere mensen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Met de gitaar heb je in elke situatie de juiste begeleiding.

Muziekinstrument voor solo of begeleiding

Het mooie van een gitaar is dat je het als solo of begeleidingsinstrument kan gebruiken. Je kan er dus de meest ingewikkelde solo´s mee spelen in een band waarvan iedereen versteld zou staan, maar de gitaar inzetten als begeleidingsinstrument kan je al met een paar eenvoudige akkoorden al een liedje begeleiden. Dan kan je zelf zingen, maar ook bijvoorbeeld je kinderen of een schoolklas. Je kan dit zelf wel aanvullen, de keuze is oneindig groot.

redenen-gitaar-spelen

Solo of in een band spelen

Het mooie van gitaar leren spelen is dat je dit alleen kan doen, of in een band. Het is natuurlijk leuk om zelf muziek te maken, maar het is nog veel leuker om samen met andere mensen in een band te spelen. De gitaar is namelijk een onmisbaar onderdeel van een band. Heb jij namelijk ooit een band gezien zonder gitaren?

Je bent onweerstaanbaar

Je hebt dit misschien al gemerkt als je bijvoorbeeld een concert bezocht: Mannen en vrouwen die gitaar spelen in een band hebben een bijzondere aantrekkingskracht.

En stel je dit eens voor: Als jij nou zelf mooie solo zou kunnen spelen, zou deze aandacht wel eens naar jou kunnen gaan. Populariteit zou voor jou eens een goede motivatie kunnen zijn om gitaar te leren spelen.

Veel liedjes spelen met de basisakkoorden

Wat ik zelf ook een groot voordeel vindt, is dat je veel liedjes kan spelen wanneer je maar een paar akkoorden kent. Het is namelijk zo dat veel pop muziek gebaseerd is op een paar bekende akkoorden. Je hoeft dus maanden te oefenen voordat je een liedje kan spelen.

Als je namelijk al een paar akkoorden redelijk beheerst, kun je al tientallen verschillende nummers spelen. Dit motiveert je vervolgens heel erg om nog meer te gaan oefenen.

Je stressniveau gaat omlaag

Wanneer je een stressvolle dag achter de rug hebt op je werk of ergens anders, is het een heel goed idee om voor een tijdje gitaar te spelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt wanneer je gitaar speelt, je stressniveau van je lichaam heel erg kan verminderen. Het is dus soms ook even goed om je andere dagelijkse bezigheden even te laten voor wat het is en te ontsnappen in je eigen gitaarspel.

De spieren worden versterkt in je handen en polsen

Door gitaar spelen worden je vingers en handen behendiger en sterker. Zo gebruik je je vingers van je linkerhand om de snaren in te drukken, en je rechterhand om de een of meerdere snaren tegelijkertijd aan te slaan. Wanneer je een langere tijd gitaar speelt ga je merken dat de flexibelere en sterke handen en vingers krijgt.

redenen-gitaar-spelen

Je wordt creatiever

Je wordt creatiever wanneer je gitaar speelt omdat je beide hersenhelften tegelijkertijd gebruikt. Dit kan helpen binnen het dagelijks leven om buiten de kaders te denken en problemen op te lossen op manieren die je normaal niet zouden opkomen.

Ook ontwikkel je klankherkenning wanneer je gitaar leer spelen, een verbeterde concentratie en betere neurale verbindingen. Deze verbeteringen kunnen je ook heel goed helpen in het dagelijks leven.

Je eigenwaarde en zelfdiscipline wordt getraind

Ik zal er niet omheen draaien: Het is best moeilijk om gitaar te leren spelen. Het vereist veel oefening en herhaling om te leren om bijvoorbeeld akkoorden te spelen en/of melodieën te leren. Het vereist daarom veel zelfdiscipline en motivatie om elke dag weer te gaan oefenen.

Maar als je het eenmaal volhoud om elke dag even te oefenen, wordt je er ook heel goed voor beloond. Je gaat merken dat het steeds makkelijker wordt om al je favoriete nummers te spelen, en daardoor stijgt je motivatie nog meer. Het is ook zeker leuk om te weten dat je nu een vaardigheid bezit die heel veel andere mensen niet hebben. Daardoor stijgt ook je eigenwaarde.

Van gitaar spelen wordt je slimmer

Er is uit onderzoek gebleken dat het maken van muziek heel goed is voor de ontwikkeling van het brein. Je brein wordt namelijk heel hard aan het werk gezet om muziek te maken op de gitaar. Je moet namelijk noten kunnen lezen, het juiste ritme aanhouden en de beweging van de vingers om gitaar te spelen, en dit vereist dat het brein heel hard aan werk gezet moet worden. En daardoor blijft het brein heel fit.

Binnen 22 weken gitaar leren spelen zonder dure gitaarlessen?

Binnen 22 weken gitaar leren spelen zonder honderden euro´s uit te geven aan dure gitaarlessen? Dat klinkt meer als een droom dan de realiteit toch?

Dat dacht ik zelf ook jaren geleden toen ik begon met gitaar spelen. Maar niks is minder waar. Met deze cursus kon ik al binnen 2 weken mijn eerste gitaarakkoorden spelen en gaf ik zelfs al binnen 2 maanden mijn eerste gitaarconcert aan vrienden en familie.

Je had de verbaasde gezichten moeten zien!

Ze waren zo onder de indruk dat ze vroegen nog een concert te geven. Dat is toch geweldig?

Maar hoe kon ik deze resultaten al zo snel bereiken? Nou, met het lesprogramma van Gitaarles van Koen.

De Gitaarles van Koen is een complete online gitaarcursus waarin je binnen 22 weken de basisvaardigheden van het gitaar spelen onder de knie gaat krijgen.

Maar dat is toch onmogelijk zou je denken? Dat dacht ik zelf ook in het begin. Totdat ik begon met de gratis 7-daagse gitaarcursus van Koen. Ik leerde mijn eerste gitaarakkoorden en zelfs mijn eerste gitaarliedje! Ik was zo trots dat ik mijn eerste gitaarliedje kon spelen en ik voelde mij gelijk een meester gitarist :).

Dit gevoel wil jij toch ook ervaren? Daarom daag ik jou uit om ook de 7-daagse proefcursus te gaan volgen. Het enigste wat je hoeft te doen is jezelf in te schrijven hier onderin. Je hebt er niks mee te verliezen toch? alleen maar te winnen.

Geef een reactie