Kinderliedjes spelen op de gitaar? De leukste kinderliedjes voor je kind!

gitaar spelen moeilijkSuperleuk dat je kind op zo´n vroege leeftijd kennis laat maken met de gitaar. Het is natuurlijk heel goed voor de ontwikkeling van je kind om vroeg te beginnen wanneer je kind zo leergierig is.

Maar ja, dat je kind gitaar wilt leren spelen is natuurlijk heel leuk, maar de vraag is wat leuk is om als kind te spelen. Een beetje tokkelen is natuurlijk leuk, maar uiteindelijk wil je als kind natuurlijk leuke liedjes spelen.

Maar wat zijn nou leuke melodieën om te beginnen? Daarom heb ik speciaal de leukste kinderliedjes voor de gitaar een rijtje gezet om jouw kind op een leuke wijze kennis te laten maken met de gitaar.

Mary had a little Lamb

Mary had a Little Lamb is natuurlijk de klassieker van de kinderliedjes en het vrolijke melodietje spreekt vele kinderen aan. Met dit vrolijke melodietje kan je bijna niet fout zitten en is zeker als beginnende gitarist niet moeilijk te spelen.

Als je goed Engels kan verstaan, is deze video zeker handig. Hij doet in onderstaande video goed voor hoe je Mary had a Little Lamb speelt, met bijbehorende tab.

Twinkle Twinkle Little star

Wie kent Twinkle Twinkle Little star nu niet? Het bekende liedje zal elk kind bekend in de oren klinken. Dit nummer is heel geschikt als beginnersliedje om op de gitaar te spelen, en natuurlijk ook heel leuk om te spelen.

Hieronder de video hoe duidelijk wordt uitgelegd hoe je het leuke liedje speelt.

Jingle Bells

Het is nu natuurlijk nog een beetje vroeg voor kerst, maar dat neemt de pret niet weg om Jingle Bells op de gitaar te leren.

Dit klassieke kerstliedje is een van de leukere liedjes om een goede basis te ontwikkelen voor het gitaar spelen. En je hebt vanaf vandaag nog wel even tijd om te oefenen tot en met kerst. Dat moet dan wel goedkomen!

Hieronder een duidelijke uitleg hoe je Jingle Bells speelt.

London Bridge

Dit Britse kinderliedje op de gitaar, zal niet 1,2,3 bekend voorkomen, maar is een van de simpelste melodietjes die je kan bedenken. Deze melodie wordt op twee snaren gespeeld en zal daarom goed te doen zijn om dit melodietje te leren spelen.

Hieronder doet de instructeur de London Bridge voor + de tab.

Old McDonald had a Farm

Voor de boeren onder ons is Old McDonald Had a Farm het ultieme kinderliedje. Net zoals de andere kinderliedjes heeft het een simpel melodietje en is daarom niet moeilijk te spelen.

Ik zal zeggen: eeeeIeeeeIooooooo er op los!

Happy Birthday

En natuurlijk vergeten we een van de bekendste liedjes die er zijn: Happy Birthday. Natuurlijk heel leuk om je kind dit leuke liedje op verjaardagen te laten spelen.

Het liedje wordt gespeeld op drie snaren. Het zal misschien wat lastiger zijn voor je kind om Happy Birthday te leren. Maar als je kind dit leuke nummer onder de knie heeft zal iedereen zal natuurlijk versteld van de gitaarkunsten van je kind.

Hieronder de instructievideo:

 

Geef een reactie