Gemakkelijke gitaarliedjes? De gemakkelijkste liedjes om te leren!

gemakkelijke gitaarliedjesAls je op zoek bent naar gemakkelijke gitaarliedjes, dan ben je hier zeker op de juiste plek. Het kan namelijk moeilijk zijn voor de beginnende gitarist om liedjes te vinden die niet al te moeilijk zijn, maar ook leuk zijn om te spelen.

Daarom heb ik speciaal voor jou een selectie gemaakt van leuke, maar ook gemakkelijke gitaarliedjes om een leuke start te maken op de gitaar. Heel veel plezier ermee.

Wat ik je adviseer is om voordat je deze liedjes gaat leren spelen is om de basisakkoorden goed te kennen. Als je direct deze liedjes gaat oefenen zonder goed de basisakkoorden te kennen zal het overpakken van de akkoorden wel eens heel moeilijk kunnen worden.

Beatles – Paperback Writer

Geen enkel gitaarnummer is simpeler te spelen dan de Paperback Writer van de Beatles. Er worden namelijk maar twee akkoorden gebruikt: C en G. Ook is het best gemakkelijk om tussen deze twee akkoorden te wisselen omdat de grepen van de akkoorden vrij dicht bij elkaar liggen.

Je zou wel even de C en G akkoorden moeten oefenen. Maar als dat eenmaal lukt is dit gitaarnummer echt een eitje!

Hieronder nog een duidelijke video hoe je Paperback Writer speelt:

Spirit in the sky

Norman Greenbaum schreef een van de meest herkende gitaar rifjes in Rock en Roll. Spirit in the sky was uitgegeven in 1969 en bereikte de derde plek in de Billboard charts en verkocht twee miljoen singles in 1970.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je het rifje van Spirit in the sky speelt. Als je rifje toch te moeilijk vind, kan je ook de gemakkelijkere akkoorden versie van het liedje spelen.

Sweet Home Alabama

Sweet Home Alabama is een klassiek nummer bij de rock band Lynyrd Skynyrd. Het nummer stamt uit 1974 en werd een grote hit. Ed King, de gitarist in de band heeft ook eens gezegd dat hij gedroomd had van de akkoorden en de twee solo´s van het nummer.

Sweet Home Alabama is niet erg moeilijk te spelen. Het nummer bestaat uit de G, C en D akkoorden. Als je deze akkoorden al onder de knie heb, zal de rest geen moeite meer hoeven kosten.

House of the Rising Sun

Dit traditionele nummer is populair gemaakt door de The Animals in 1964. De gemakkelijke akkoorden progressie helpt je om vloeiender akkoorden te veranderen. Ook is een heel goed nummer om aan  je arpeggios(noten van akkoorden die je individueel speelt, in plaats van tegelijkertijd) te werken.

Brown Eyed Girl

Brown Eyed Girl van Van Morrison is uitgekomen in 1967. Het nummer bereikte de tiende plaats in de Billboard Hot 100. De gespeelde akkoorden zijn G, C, D en Em. Als je al een beetje de basisakkoorden onder de knie heb, zal dit nummer totaal niet moeilijk zijn om te spelen.

When we were young

When we were young is een liedje van de Britse zangeres Adele. Het nummer is opgenomen in 2015 en uitgegeven in 22 januari 2016.

When we were young werd snel een grote hit en bereikte de top in verschillende landen zoals Canada, Belgie, Finland en Portugal.

Net zoals de andere liedjes is dit ook een simpel gitaarnummer, en zeer geschikt voor de beginnende gitarist.

Weet je nog meer gemakkelijke gitaarliedjes?

Weet jij nog andere leuke gemakkelijke gitaarliedjes dat voor beginnende gitarist geschikt is? Laat dan zeker een reactie achter hier onderin.

Geef een reactie