Gitaar voor je kind kopen? De meest geschikte gitaren voor je kind!

  • Gitaren
  • 4 minuten gelezen

Hartstikke tof toch dat je kind gitaar wilt leren spelen. De volgende stap is natuurlijk om een mooie kindgitaar te kopen.

Maar nu kan je je afvragen welke gitaar nu geschikt is voor jouw kind. Er zijn namelijk honderden verschillende modellen gitaren in verschillende groottes beschikbaar op de markt.

Welke gitaar is nu dan geschikt voor jouw kind? In dit blog ga ik je zo goed mogelijk helpen om de juiste gitaar voor je kind te kiezen.

 

Welke soort gitaar is het beste geschikt voor je kind?

Zoals je misschien al weet zijn er diverse gitaren verkrijgbaar zoals:

  • Klassieke gitaar
  • Western gitaar
  • Elektrische gitaar
  • Basgitaar

Maar welke gitaar is nu het beste om als kind mee te beginnen?

Wat ik aanraad om als kind mee te beginnen is een klassieke gitaar. Klassieke gitaren zijn geschikter voor je kind dan bijvoorbeeld de western gitaar of elektrische gitaar.

Klassieke gitaren zijn namelijk een stuk gemakkelijker te dragen en te bespelen dan de andere modellen gitaren. Het gewicht is een stuk lager en de hals is een stuk smaller.

Daarnaast heeft een klassieke gitaar nylon snaren. Nylon snaren zijn wat dunner en gemakkelijker in te drukken dan de stalen snaren op een western gitaar waardoor het fijner is voor de vingers van je kind.

Om je alvast een idee te geven welke gitaar geschikt is voor je kind geef ik je per leeftijdscategorie de beste klassieke beginnersgitaren.

5 tot 8 jaar

Omdat kinderen van 5 tot 8 jaar een stuk kleiner zijn, zijn normale gitaren niet heel geschikt om mee te beginnen. In plaats daarvan worden 1/2 gitaren aangeraden.

Een 1/2 gitaar is namelijk 50 procent kleiner dan een normale gitaar en daarom veel geschikter voor de kleinere lichaamsbouw van deze kinderen.

Gomez 034 1/2-model klassieke gitaar

Met de Gomez 034 1/2 krijg je voor een mooie prijs een goede kwaliteit gitaar waar je kind veel plezier uit gaat halen.

In tegenstelling tot andere beginnersmodellen is deze klassieke gitaar gemaakt van echt toonhout. Het bovenblad, zij en achterkant zijn namelijk gemaakt van lindehout.

Gomez 034 Gitaar Roze Klassiek 1/2 formaat met gratis Stem ...

Lindehout staat ook bekend dat het een lichte houtsoort is. Je kind zal dan ook geen enkel probleem hebben om het gewicht van de gitaar te dragen.

Ook zijn de snaren van nylon gemaakt. Nylon snaren zijn fijner om te bespelen dan de stalen snaren en daarom veel geschikter voor de beginnende gitarist.

Deze gitaar is verkrijgbaar in natural, zwart en roze.

Kortom: Een leuke goedkope beginnersgitaar waar je kind veel plezier aan gaat beleven.

Yamaha CGS102A klassieke gitaar naturel 1/2 model

Als je een meer duurzame gitaar zoekt dan kan je de Yamaha CGS102A eigenlijk niet voorbij laten gaan.

Deze klassieke gitaar is namelijk uitgevoerd met hoge kwaliteit houtsoorten. Het bovenblad is namelijk van sparrenhout en de zijkant en onderkant zijn van meranti. Daardoor klinkt deze gitaar heel mooi warm en vol van klank.

Yamaha CGS102A | Bax Music

De nato-houten hals is voorzien van 19 frets pallisander toets. Deze 48 milimeter toets is een stuk smaller dan van een traditionele gitaar en daarom veel geschikter voor de handen van kleinere kinderen.

Deze gitaar bevat net zoals de Gomez 034 1/2 ook de fijnere nylon snaren waardoor de speelbaarheid verder vergroot wordt.

Kortom: De Yamaha CGS102A levert de beroemde Yamaha sound en kwaliteit op waar iedere beginnende gitarist nog vele jaren veel plezier aan gaat beleven.

9 tot 12 jaar

Voor kinderen 9 tot en met 12 jaar zijn er speciale 3/4 gitaren verkrijgbaar. Deze gitaren zijn 75 procent van de grootte van een normale gitaar. Ook zijn deze gitaren geschikt als een gemakkelijke reisgitaar.

LaPaz 001-3/4

Wanneer je een zeer goedkope gitaar zoekt voor je kind dan is de LaPaz 001-3/4 de beste optie die verkrijgbaar is.

Voor minder dan 50 euro krijg je al een gitaar dat gemaakt is uit echt toonhout. De klankkast is namelijk van linde. In combinatie met de nylon snaren levert dit een mooie, warme klank op.

LaPaz 001-3/4 klassieke gitaar zwart kopen? - InsideAudio

Daarbij dragen de vlakke toets en de nylon snaren een hoog speelgemak op.

Kortom: de LaPaz 001-3/4 is de beste keuze als je een heel goedkoop instrument zoekt waarmee elke beginnende gitarist plezier aan gaat hebben.

LaPaz C50N-3/4 klassieke gitaar naturel

Als je toch wat meer geld te besteden hebt dan is de LaPaz C50N-3/4 wellicht één van de beste keuzes.

Opvallend voor een gitaar in deze prijsklasse zijn de gebruikte houtsoorten. Er is namelijk gekozen voor echte kwaliteit toonhout.

Afbeeldingsresultaat voor LaPaz C50N-3/4"

Het bovenblad is namelijk gemaakt van sparrenhout, waardoor er een helder klankaccent ontstaat. Daarnaast dragen de zij- en achterkant van sapeli bij de warmte van de klank.

Kortom: Met LaPaz C50-3/4 krijg je voor minder dan 100 euro een echt kwaliteitsproduct waarvan je nog vele jaren veel plezier aan gaat hebben.

ouder dan 12 jaar

Kinderen van 12 jaar zijn meestal al groot genoeg voor een normaal formaat gitaar. Check mijn gitaar kopen beginnersgids voor de beste 4/4 beginnersgitaren.

Geef een reactie